SELAMAT DATANG

 

IMG 20150611 091522

PUSAT INTERNET 1MALAYSIA (Pi1M) Pengkalan Kubor, Tumpat, Kelantan  mengucapkan "SELAMAT DATANG" dan "TERIMA KASIH" kepada anda yang sudi melawat laman web kami.

PUSAT INTERNET 1MALAYSIA (Pi1M) merupakan sebuah program yang dianjurkan oleh Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia dengan kerjasama TM Bhd dan MSD Digital Intelligence. Ia bertujuan untuk merapatkan jurang digital dalam kalangan komuniti setempat. Sebanyak 12 PUSAT INTERNET 1MALAYSIA fasa rintis, 73 pusat untuk Fasa 1, 52 pusat untuk Fasa 2 dan 36 pusat untuk Fasa Felda telah diwujudkan di seluruh Malaysia bagi mendekatkan masyarakat kepada penggunaan komputer dan aplikasi ilmu ICT dalam kehidupan seharian.

Laman web PUSAT INTERNET 1MALAYSIA (Pi1M) Pengkalan Kubor ini adalah satu pendekatan dalam merapatkan jurang digital komuniti setempat dalam pembangunan teknologi ICT. Dengan adanya laman web ini diharap agar komuniti terdedah dengan segala maklumat dalam merentas era Teknologi ICT. Projek PUSAT INTERNET 1MALAYSIA Komuniti Pengkalan Kubor ini adalah inisiatif terkini daripada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) serta Telekom Malaysia (TM) Sdn Bhd.

 

Pi1M PENGKALAN KUBOR

 

Untuk pengetahuan penduduk setempat, Pusat Internet 1 Malaysia Pengkalan Kubor ini terletak bersebelahan Pasaraya KODEG dan berhadapan dengan Balai Polis Pengkalan Kubor. Kami boleh dihubungi di alamat:

 Pusat Internet Malaysia PENGKALAN KUBOR

 LOT 1409, GN 26644

RUMAH KEDAI (SBJ) KAMPUNG KETIL

16080 PENGKALAN KUBOR

KELANTAN